Teknoloji

Android Cihazda Silinen Fotoğrafları Kurtarmanın 3 Yolu

Android Cihazda Silinen Fotoğrafları Kurtarmanın 3 Yolu

Android Cihazda Silinen Fotoğrafları Kurtarmanın 3 Yolu Android telefonunuzun galerisinden birtakım mühim fotoğrafları hata sonucu mı sildiniz? Birkaç teknik kullanarak silinen fotoğrafları nasıl geri yükleyeceğiniz alçakta açıklanmıştır.

Yani telefonunuzdan kıymetli bir resmi sildiniz. Ya da daha kötüsü, cihazınızı kırdınız ya da sıfırladınız ve hepsini kaybettiniz. Artık bir Android telefondan silinen fotoğrafları nasıl kurtaracağınızı bilmeniz gerek.

Birkaç seçeneğiniz var.

1. Buluttan Silinen Fotoğraflar Nasıl Kurtarılır

Bu programların fazlası bundan sonra masaüstünüzdekine benzer bir Çöp Kutusu ya da Geri Dönüşüm Kutusu kullandığından, galerinizden silinen bir görüntüyü kurtarmak basitdır, bu amaçla kullandığınız galeri programında bunu arayın.

Çoğu bulut ve fotoğraf programı (Instagram hariç), fotoğraflarınızı arka planda yedeklemeyi de sunar. Bunu açtıysanız, fotoğrafınız aslında silinmemiş olabilir.

Telefonunuzun galeri programından bir fotoğrafı silmek, onu bulut yedekleme hizmetinizden silmez. Geri alabilmek amacıyla bulut uygulamanıza giriş yapın ve bir kez daha indirin. Google Fotoğraflar’da resmi açın ve menüden İndir’i seçin. Dropbox amacıyla bu, Export > Save to device koordinatunda yer alır .

Görüntüyü bulut yedeklemenizden sildiyseniz, oradan da kurtarabilirsiniz. Çoğu bulut hizmeti, silinen rastgele bir dosyayı belirli bir vakit dilimi içerisinde geri yüklemenize izin veren bir geri dönüşüm kutusu kullanır.

Google Fotoğraflar’da Silinen Fotoğraflar Nasıl Geri Alınır

Google Fotoğraflar’da programlamayı açın, Kitaplık’ı ve sonrasında Çöp Kutusu’nu ya da Çöp Kutusu’nu seçin . Kurtarmak dilediğiniz her görüntüye uzun basın ve Geri Yükle’ye basın . Silinen dosyalar 60 gün süresince kullanmak mümkün halde kalır.

Microsoft OneDrive’dan Silinen Dosyaları Kurtarın

Microsoft’un OneDrive’ı amacıyla programlamayı açın ve Ben > Geri Dönüşüm kutusu’na gidin . Dosyalarınızı seçin ve Geri Yükle simgesine dokunun. OneDrive, silinen dosyaları 30 güne kadar saklar, fakat geri dönüşüm kutunuz toplam depolama alanınızın yüzde 10’undan büyükse bunları daha erken silebilir.

Dropbox’tan Silinen Fotoğrafları Geri Yükleme

Dropbox’ta, uygulamada yapamayacağınız amacıyla silinen görüntüleri kurtarmak amacıyla masaüstünüzde seans açmanız lüzumir. Dosyalar > Silinen dosyalar’a gidin , sonrasında geri yüklemek istediklerinizi seçin. Silindikten sonra 30 gün süresince kullanmak mümkünler.

Diğer bulut programları da benzer şekilde çalışır. Belirli bir hizmetin silinen dosyalarınızı ne kadar süre ile tuttuğunu görmek amacıyla hesabınızın şartlarını denetim edin.

android cihazda silinen fotoğrafları kurtarmanın 3 yolu

2. SD Kartınızdan Silinen Fotoğrafları Nasıl Kurtarırsınız

Fotoğraflarınızı buluta yedeklemezseniz ne olur? Galeri uygulamanızdan silinen fotoğrafları nasıl kurtaracağınızı bilmeniz lüzumiyorsa, en iyi umudunuz onları telefonunuzun SD kartına kaydetmiş olmanızdır.

Kartınızı bir masaüstü bilgisayara bağlayabilir ve şifreli olmadığı prosese kaybolan resimleri kurtarmak amacıyla özel kurtarma yazılımı kullanabilirsiniz. Ancak bununla alakalı hiçbir garanti yoktur.

Silinen dosyalar, sadece yeni bilgiler üzerlerine yazılana kadar hafıza kartında kalır. Bu amaçla, hata sonucu fotoğrafları sildiğinizi fark ettiğiniz anda, üstüne yazılma tehlikesini azaltmak amacıyla kartınızı telefonunuzdan çıkarmalısınız.

Merak ettiyseniz, Android bundan sonra eski USB Yığın Depolama protokolünü kullanmadığından bu teknik telefonunuzun dahili belleğinde çalışmayacaktır.

EaseUS Data Recovery Wizard ile Görüntüleri Yükleyin

En iyi bedava görüntü kurtarma yazılımı EaseUS Data Recovery Wizard’dır. Hem Windows hem de Mac amacıyla indirebilirsiniz .

İlk olarak, hafıza kartınızı bir kart okuyucu ya da dizüstü bilgisayarınızın SD kart yuvası vasıtasıyla bilgisayarınıza bağlayın.

Veri Kurtarma Sihirbirtakımnı kurun ve çalıştırın. Başlatıldığında, bilgileri kurtarabileceğiniz bütün kullanmak mümkün sürücüleri size gösterecektir.
Hafıza kartını seçin ve Tara’ya basın . Uygulama şimdi kurtarabileceği bütün dosyaları taramaya başlayacaktır. Ücretsiz sürümle 2 GB’a kadar veri geri yükleyebilirsiniz. Tarama prosedüri, kartın boyutuna ve üstünde ne kadar veri olduğuna bağlı olarak 20 dakika ya da daha çok sürebilir. Ama bitmesini beklemenize lüzum yok.

Soldaki panelde Tür’ü seçin . Grafikler’in yanındaki açılır oku tıklayın ve jpg’yi ( ya da telefonunuzun görüntüleri kaydettiği dosya biçimini) seçin. Kurtarabileceğiniz bütün resimler ana pencerede gösterilir. İstediğinizi seçin.

Şimdi Kurtar’ı tıklayın ve resimlerinizi kaydetmek amacıyla sabit sürücünüzde bir koordinat seçin. Dışa aktaracak ve kendi klasörlerine kaydedecekler. Artık bunları telefonunuza geri kopyalayabilirsiniz.

3. Eski Telefonda Silinen Fotoğrafları Geri Yükleme

Bulut yedekleme hizmeti ya da hafıza kartı kullanmıyorsanız, Android telefonunuzdan silinen fotoğrafları kurtarmak çok daha zor duruma gelir. Bazı online uygulamalardan gelen iddialara rağmen, telefon köklenmedikçe kayıp dosyaları kurtarmak amacıyla telefonunuzun dahili deposunu taramanın bir yolu yoktur.

Çaresizseniz, telefonunuzu rootlamayı deneyebilirsiniz. Ancak bu, cihazınızı silmenizi lüzumtirebilir ve bu, silinen resimlerinizin üstüne yazılma ve edebiyete kadar kaybolma ihtimalini mühim ölçüde artırır.

Neyse ki, telefonunuz esasen root’luysa, prosedür basittir. Daha çok bilgi amacıyla bir Android telefonun nasıl rootlanacağına ilişkin detaylı kılavuzumuza bakın .

DiskDigger ile Silinen Fotoğrafları Geri Alma

Play Store’dan DiskDigger Photo Recovery programını yükleyin . Bu, fotoğraf ve video kurtarma amacıyla bedavadir; Yalnızca başka dosya türlerini kurtarmak istiyorsanız ödeme yapmanız lüzumir.

Uygulamayı başlatın ve istendiğinde kök izinleri verin. Yalnızca resimlerinizin düşük çözünürlüklü ufak resimlerini bulabileceğinden ilkini öneme almayın. Bunun yerine Tam Tarama seçeneğini kullanmalısınız.

Telefonunuzun dahili deposunu bulun. Bu normalde /data bölümüdür. Ona dokunun, sonrasında aramak dilediğiniz dosya cinsini seçin (muhtemelen JPG ve/ya da PNG ). Başlamak amacıyla Tamam’a dokunun .

Uygulama derhal taramaya başlar ve bulduğu her şeyin ufak resmini size gösterir. Bu amaçla prosedürin tamamlanması biraz vakit alır.

Bazı belirtileri filtrelemek amacıyla Ayarlar simgesine dokunun. Daha büyük bir Minimum Dosya Boyutu seçmelisiniz; örneğin 1.000.000’u seçerek sonuçlarınızı bir megabayttan büyük resimlerle sınırlandırırsınız. Ayrıca tarihi, fotoğrafların çekildiği vakte yakın bir saatle sınırlayabilirsiniz.

DiskDigger silinen her fotoğrafı bulamaz ve birtakımları bozulmuş olabilir.
Dosyayı nereye kaydetmek dilediğinizi seçin. Bunları belirli bir uygulamaya kaydedebilir ya da direkt olarak kamera klasörünüze geri koyabilirsiniz. Bunu gerçekleştirmek amacıyla DCIM klasörünü seçin . Fotoğraflarınızı kaydetmek amacıyla Tamam’ı tıklayın ve işiniz bitti.

En basit yol, Android fotoğraflarınızı buluta yedekleyen programları kullanmaktır. Bu uygulamalar arka planda sessiz sedasız çalışır ve fotoğraflarınızı ne vakit yüklediklerini denetim edebilirsiniz. Bunları sadece Wi-Fi’ye bağlıyken ve telefonunuz şarj olurken çalışacak şekilde ayarlayın; veri planınıza ya da pil ömrüne zarar vermezsiniz.

Fotoğraflar, cihazınızdaki tek mühim veri türü değildir; Android telefonunuzdaki her şeyi yedeklemenin en iyi yollarını bilmelisiniz. Düzenli bir yedekleme planıyla, her vakit bilgilerinizin bir kopyasına sahip olursunuz ve bir daha hiçbir şeyi kaybetme riskine girmezsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu