Yazılım

Android Studio Kurulumu

Android Studio Kurulumu

Android Studio Kurulumu Android Studio‘yu bilgisayarınıza kurmak için bu talimatları izleyin. SDK’yı kurduktan sonra, Android logosunu içeren proje dizinini açın. Kurulumdan sonra proje yapısını yapılandırmak için projeyi başlatın. Ardından, JDK dizininin tam yolunu ve değiştirmek isteyebileceğiniz diğer ayarları yapılandırın. Derleme tamamlandığında, pencerenin altındaki Gradle tamamlama göstergesine tıklayın. Bu, projenizin ilerlemesini görmenizi sağlar.

Kurulum sihirbazı tamamlandığında, Android Studio ihtiyaç duyduğu tüm bileşenleri yüklemeye başlayacaktır. İnternet bağlantınıza bağlı olarak biraz zaman alabilir. Tüm bileşenleri indirip kurarken sabırlı olun. Tamamlandığında, ilk uygulamalarınızı geliştirmeye başlayabilirsiniz. Size zaman kazandıracağı için bir geliştirici hesabınız olduğundan emin olun. Zaten bir hesap oluşturduysanız, uygulama projeniz için gereken bileşenleri otomatik olarak algılayabilir.

Ardından, Android SDK için yeterli disk alanınız olduğundan emin olmak isteyeceksiniz. Varsayılan olarak, SDK /Library/Android/sdk içine yüklenecektir, ancak bunu Sistem Tercihleri’ne giderek tercih ettiğiniz boyuta değiştirebilirsiniz. Yeterli disk alanınız yoksa SDK’yı başka bir bilgisayardan kopyalayabilirsiniz. İlk kez çalıştırdığınızda, Android Studio kurulum sihirbazı başlayacaktır. “Standart” kurulum türünü seçin.

Sisteminizin minimum gereksinimleri karşıladığından emin olduktan sonra geliştirme platformunuzu yapılandırmak isteyeceksiniz. Ayrıca Java’nın kurulu olması gerekir. Android Studio’yu bilgisayarınıza kurmak için bu öğreticiyi takip edebilirsiniz. Android Studioyu yüklemeyi bitirdikten sonra, geliştirme ortamınızı diğer araçlarla yapılandırmaya devam edebilirsiniz.

Ayrıca Android Emulator’a da göz atmak isteyeceksiniz. Bu aracı kullanarak Android cihazlar için uygulamalar geliştirebilir ve test edebilirsiniz.

TIKLA İNDİR

Varsayılan ayarları manuel olarak ayarlamak istemiyorsanız “Güç Tasarruf Modu” seçeneğini kullanabilirsiniz. Güç Tasarrufu Modu, çok fazla bellek kaplayan arka plan işlemlerini devre dışı bırakır. Bu seçeneğe Dosya > Güç Tasarrufu Modu tıklanarak erişilebilir. Bu, sistemin daha az bellek kullanmasını sağlar. Etkinleştirdiğiniz VM seçenekleri, öykünücü penceresinde mevcut olacaktır. Java Sanal Makinesi’nin geliştirme ortamınız için doğru şekilde kurulmasını sağlayarak bu ayarı özelleştirebilirsiniz.

Android Studio, ana dizininizde varsayılan bir konuma sahiptir. Android SDK, Android/SDK’da bulunur. 8GB veya GB varsayılan bellek ayarlarına sahiptir. Öykünücü aynı anda birden çok sanal aygıt çalıştırabilir. Ayrıca Android öykünücüsünü hızlandırmak için Intel HAXM yazılımı içerir. Android Studio’yu kurmadan önce bilgisayarınızda bir Java Geliştirme Kiti de yüklü olmalıdır. Bu sayede aynı anda birkaç projeyi sorunsuz bir şekilde yürütebilirsiniz.

SDK’yı indirip çalıştırdıktan sonra adb uygulamasını platform araçlarına eklemelisiniz. Kurulduktan sonra adb’yi CLI veya PowerShell’den çalıştırın. ADB’yi geliştirici modunda da çalıştırabilirsiniz. Android SDK’nın yolu local.properties dosyasında bulunabilir. ADB’yi çalıştırmak için geliştirici modunda olmanız gerekir. Bu, Windows dahil tüm platformlar için aynıdır.

SDK’yı indirmeyi bitirdikten sonra kurulum talimatlarını izlemelisiniz. Proje, proje dizinine girdikten sonra uygulamanız üzerinde çalışmaya başlayabilirsiniz. Android geliştirme konusunda deneyiminiz yoksa Firebase Assistant’ı kullanabilirsiniz. Firebase hesabınıza bağlanmanıza ve hizmetler eklemenize yardımcı olacaktır. SDK ayrıca Google Cloud Platform ve Google App Engine’e erişmenizi sağlar. Android Studio ayrıca XML düzen dosyaları için bir sürükle ve bırak görsel düzenleyicisi içerir. XML düzeni düzenleyicisi, ConstraintLayout API ile uyumludur ve çeşitli ekran boyutları için destek sağlar.

Kurulum tamamlandıktan sonra proje dizinini açın ve oluşturmak istediğiniz yeni projeyi seçin. Kurulum sihirbazı, varsayılan seçenekleri kabul ederek ilk kurulum sürecinde size rehberlik edecektir. Son ekran, bir APK oluşturmak için Android SDK’yı çağıracak olan Gradle oluşturma aracını etkinleştirmenize izin verecektir. Son olarak, uygulamanızı oluşturmaya başlayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu