Teknoloji

Bilgisayarların Sınıflandırılması

Bilgisayarların Sınıflandırılması konusunda webirinci ekibi olarak incelemede bulunduk.

Bilgisayarların sınıflandırılması çok önemli ve birbirinden kesin şartlarla ayrılmış bir şekilde değildir. Bilgisayar teknolojisindeki hızlı gelişmelerden dolayı yapılan sınıflandırmalar zamanla önemini kaybetmektedir. Fakat günlük hayatta bilgisayar kullanım ortamının anlaşılması açısından yararlı olacaktır.

Bugün sizlere bilgisayarların sınıflandırılması yazımı paylaşıyorum. İyi okumalar..

bilgisayarların sınıflandırılması

 

Bilgisayarlar kullanım amaçlarına göre iki gruba ayrılabilir:

Şimdi gelelim Bilgisayarların Sınıflandırılması ile detaylı bilgiler paylaşmaya.

ÖZEL AMAÇLI BİLGİSAYARLAR

Sadece yapılış amacına göre hizmet veren, belirlenmiş programa göre çalışan bilgisayarlardır. Elektronik robotlar, elektronik hesap makineleri, görüntü tanıma sistemlerinde kullanılan bilgisayarlar ve özel amaçlı diğer bilgisayarlardır.

GENEL AMAÇLI BİLGİSAYARLAR

Programlanabilen işlemleri yerine getirmek için geliştirilen bilgisayarlardır. Hazırlanan programa göre istenen işlemleri yerine getirirler.

Boyut ve işlem kapasitelerine göre bilgisayarlar dört gruba ayrılabilir:

Mikrobilgisayarlar : 

Kişisel bilgisayar (Personal Computer) olarak kullanılan bilgisayarlardır. Günümüzde öğrenilmesi ve kullanımı kolay olduğundan, evlerde ve küçük iş yerlerinde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Büyük işletmelerde, ana bilgisayara bağlı bir terminal olarak kullanılabilmektedir

Mini bilgisayarlar :

Şirketlerde, büyük işletmelerde, fabrika ve benzeri işyerlerinde, okullarda kullanılan ve 100’e kadar kullanıcının aynı anda bağlanmasına imkân sağlayan bilgisayarlardır. Bir kişisel bilgisayara göre farklı bir mimariye sahiptirler. Yüksek hızlı işlemci, yüksek ram ve yüksek hard disk kapasitesine sahiptirler.

Ana Bilgisayarlar :

Aynı anda 100’den fazla kullanıcıya erişim imkanı sağlayan bilgisayarlardır. Çok büyük işletmelerde, üniversitelerde kullanılmaktadır.

Süper Bilgisayarlar : 

Çok yüksek işlem hızı ile çalışan, bilim ve teknoloji alanında verilerin işlenmesi ve değerlendirilmesinde kullanılan bilgisayarlardır.

Bilgisayar olmasaydı ne olurdu?

Bilgisayarların çeşitliliğinden bahsetmişken, hayatımızda bilgisayar olmasaydı ne olurdunun da cevabını webirinci ekibi olarak verelim.

Bilgisayarlar olmasaydı, bir çok algoritmaları manuel bir şekilde hesaplamak zorunda kalırdık. Bu insanlık tarihini en az bin yıl geriden takip etmeye yöneltir. Hesaplamalar, yazılımlar, tasarımlar gibi bir çok değişken hayatımız da oldukça büyük bir yük haline gelirdi. Ayrıca sağlık, ekonomi ve bilim alanlarında ki bilgisayar hesaplamaları da olmayacaktı. Tahminen orta çağdan insanlık tarihi olarak çıkamazdık.

Daha fazla içerik için bizi takipte kalın.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Faydalı içeriğiniz için teşekkür ederiz. Bir sonraki içeriğinizde verilerin sınıflandırılması ile ilgili bir içerik yazabilirseniz okuyucularınız için faydalı olacağını düşünmekteyiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu