Fantom Coin Nedir ? FTM Coin Projesi

Genel olarak kripto para ekosisteminde yer alana kripto paraların ilk amacı bir yatırım aracı olmalarıdır. Bazı kripto paralar euro, dolar veya altın gibi yatırım araçlarının yerine geçmeyi amaçlamaktadır.
Ancak Fantom tamamen merkeziyetsiz uygulamalar (dApp) ile ilgili çalışmalar yapmaktadır. Fantom (FTM) akıllı sözleşmelerin merkeziyetsiz uygulamalarda işlenmesini destekleyen bir teknoloji ve araçlar için ekosistem yaratmayı planlıyor. Fantom projesi, dApp projelerinin henüz tam potansiyellerine ulaşamadığını ve tam potansiyellerine ulaşabilmeleri için akıllı sözleşmeleri hızlı ve ucuz bir şekilde verimli hale getirmeyi planlıyor.
Bu makalemizde Fantom ekosistemini yakından inceleyeceğiz fantom coin nedir ? ftm coin nedir ? sorularına cevap vereceğiz ve ftm coin projesi , ftm coin geleceği konularını ele alacağız.
FTM Coin Projesi
Fantom, merkezi olmayan uygulamalar (dApp) teknolojisinde en büyük rakibi olan Ethereum’a bir alternatif sağlamak için oluşturulmuş merkezi olmayan, izinsiz, açık kaynaklı bir akıllı sözleşme platformudur. Fantom blok zinciri 2019 yılının sonlarına doğru bilgisayar mühendisi Ahn Byung Ik tarafından piyasaya sürüldü ve ağ mimarisi, istikrarlı bir ölçeklenebilirlik, güvenlik ve merkeziyetsizlik dengesi sağlayarak kripto para ekosistemine yenilikler sağlamayı planlıyor.
Diğer Ethereum blok zincirinin rakipleri gibi Fantom da kullanıcılarına Ethereum 1.0 platformunun sağlayabildiğinden daha fazla ölçeklenebilirlik ve daha düşük komisyon ücretleri sunmayı amaçlıyor.
FTM Coin projesinin diğer kripto para projelerinden ayıran en büyük özelliği ise, kullanıcıların yalnızca Fantom’un ana mutabakat katmanına güvenmek yerine kendi bağımsız ağlarını oluşturup konuşlandırabilmelerine izin vermesidir. Fantom ağı üzerine inşa edilen her uygulama, kendi benzersiz blok zinciri üzerinde çalışır. Bunun anlamı ise Fantom blok zinciri üzerinde oluşturulan her dApp, kendi blok zinciri üzerinde çalışırken aynı zamanda ana Fantom blok zincirinin güvenliğinden, hızından da yararlanır. Ayrıca, bağımsız blok zincirleri birer yapı modülleridir ve bu özellik sayesinde, geliştiricilerin bunları kendi projelerinin kullanım durumuna göre yapılandırabilir.
Fantom blok zinciri tüm dApp’leri barındıran bireysel alt ağlardan oluşan bir ana ağ olarak tanımlanabilir. Fantom platformunun altyapısı, tüm ağın operasyonel verimliliğini koruyan Asenkron Bizans Hata Toleransı (aBFT) ve Cardano gibi Proof-of-Stake (PoS) mutabakat mekanizması aracılığıyla birbirine bağlıdır. Asenkron Bizans Hata Tolerans (aBFT) teknolojisi ile Fantom blok zincirinin hızını en üst düzeye çıkarırken ağ güvenliğinden de ödün vermez.
Fantom Coin Nedir ?
Fantom blok zincirinin kendi yerel kripto para birimi bulunmaktadır. Fantom Coin (FTM), Fantım blok zinciri üzerindeki coin stake işlemi, yönetişim, ödemeler ve ücretler için kullanılmaktadır. Fantom Coin’in (FTM) bugün itibariyle 2,776 milyarı dolaşımda olan toplam 3,175 milyar arzı bulunmaktadır.
Dolaşımda olmayan Fantom arzı, staking ödülü olarak kullanıcılara dağıtılacak. Fantom staking işlemine katılmak isteyen kullanıcılar minimum 1 FTM ile katılabilirler.
FTM Coin Geleceği
Fantom ağı piyasaya sürülmesinden bu yana birçok projeye imza atmıştır. Yazımızın bu kısmında Fantom ağında şu anda devam eden önemli proje ve gelişmeleri ele alacağız.
Opera Mainnet: Fantom’un mainneti yüksek düzeyde ölçeklenebilir, hızlı ve güvenli olacak şekilde geliştiriciler tarafından tasarlandı. Fantom ağı ayrıca yüksek işlem hacmi ve düşük gecikme süresi sağlayan Lachesis adlı bir fikir birliği mekanizması kullanır.
DeFi Çözümleri: Fantom, merkezi olmayan bir borsa Sushiswap ve SpiritSwap adlı bir verim çiftçiliği platformu gibi merkezi olmayan finans (DeFi) projeleri üzerinde aktif olarak çalışıyor.
NFT Platformu: Fantom, kullanıcıların Fantom ağını kullanarak non-fungible token (NFT) satın almalarını, satmalarını ve takas etmelerini sağlayacak, takas edilemez bir token (NFT) platformu üzerinde çalışıyor.
Zincirler Arası İş Birliği: Fantom, zincirler arası birlikte çalışabilirliği sağlamak için diğer blok zincirleriyle entegrasyon üzerinde çalışıyor.
Bu projeler şu anda Fantom blok zincirinde sürmekte olan birçok proje ve geliştirmeden sadece birkaçıdır.
Fantom (FTM) Coin Güncel Fiyat Bilgisi
Aşağıdaki tabloda 1 FTM Coin fiyatının kaç TL olduğu ve hacim bilgileri yer almaktadır. Fiyat ve diğer bilgiler aracı kurumlar tarafından sağlanmaktadır. Kesinlik içermez.
FTM Coin Yorum
Fantom projesinin karmaşık ve benzersiz altyapısıyla hızlı, ölçeklenebilir merkeziyetsiz uygulamalar (dApp) geliştirme amacı kripto para ekosisteminde öne çıkıyor. Bugün itibariyle, Fantom blok zinciri üzerinde toplam kilitli değeri (TVL) 500 milyon dolar civarında ve Fantom ağı üzerinde çalışan 200’den fazla bağımsız blok zinciri bulunmaktadır. Blok zinciri sektöründe halihazırda önemli bir rekabet olmasına rağmen, Fantom’un blok zinciri geliştiricilerine sunduğu hız ve ölçeklenebilirlik gibi avantajları dikkat çekicidir ve platform gün geçtikçe popülerleşmeye devam ediyor.
FTM Coin, çoğunlukla Fantom ekosisteminde oynadığı rol nedeniyle yatırımcıların tercih ettiği bir kripto para birimidir. FTM Coin ile alış satış işlemleri yapabilir aynı zamanda herhangi bir stake havuzunda FTM coinlerinizi stake ederek pasif gelir elde edebilirsiniz.
FTM Coin’e yatırım kararı vermeden önce kendi araştırmanızı yapmanız ve bir finansal danışmana danışmanızı tavsiye ediyoruz. Ek olarak, kripto para piyasaları oldukça değişken ve öngörülemez olduğundan, belirli bir kripto para birimi projesine yatırım yapmak önemli miktarda risk taşımaktadır.
FTM Coin Grafik
Fantom Coin’in fiyatı kripto para ekosisteminde yaşanan olaylardan ve uluslararası piyasaların genel durumundan etkilenir. Coinmarketcap tarafından paylaşılan verilere göre güncel FTM fiyatı 0.41 dolardır ve 24 saatlik işlem hacmi 150 milyon dolardır. Tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3.48 dolardan %90 oranında düşen FTM 1.1 milyon dolar piyasa değeri ile şu anda tüm kripto paralar arasında en değerli 43. kripto para birimidir.
21.02.2024 Güncel Teknik Analiz
Usd bazlı haftalık grafikte 0.15-0.18 bölgeside sağlam destek oluştuğunu görüyoruz. Düşen trend haftalar önce 0.26 fiyatında kırılmış ve sonrasında 0.57lere kadar hacimli bir yükseliş yaşanmış. Şuan fiyatın bir düzeltme yaptığını söyleyebiliriz.
Orta uzun vadede fiyat 0.65 üstü haftalık kapanış ve kalıcılık sağlayabilirse 2.40 lara kadar %250’lik bir marj oluşur.
Bu makalemizde Fantom (FTM) projesinin yakından inceledik fantom coin nedir ? ftm coin nedir ? sorularına cevap verdik. Ayrıca ftm coin projesi , ftm coin geleceği konularını ele aldık. Peki siz Fantom’a yatırım yapıyor musunuz? Kripto para ekosistemindeki gelişmeleri yakından takip etmek istiyorsanız sitemizin kripto para bloguna göz atabilirsiniz.