Yazılım

İphone İmei Atma

İPhone IMEI atma işlemi yurtdışından getirilen İPhone cihazların ülke içerisinde kullanılasını sağlamak açısından önemlidir. Yurtdışından en fazla getirilen cep telefonu markasının İPhone olduğunu bütün cep telefonu kullanıcıları bilir. Böylesine yaygın şekilde tercih edilen İPhone cep telefonunun ülke içerisinde raht şekilde kullanılabilmesi için ise IMEI kaydının yapılması gerekir. İPhone IMEI atma işlemine dair daha fazla bilgi sahibi olarak sahip olduğunuz İPhone cep telefonunu yasal koşullara uygun şekilde kullanabilirsiniz.

iphone imei atma 1
i̇phone i̇mei atma

İPhone Cep Telefonlarına IMEI Atmak Mümkün Mü?

İPhone IMEI atma işleminin mümkün olup olmadığı kullanıcılar tarafından çok fazla araştırılır. Unun temel nedeni ise kullanıcıların yurtdışından İPhone telefon getirtme istekleridir. Yurtdışında İPhone cep telefonlarının çok daha uygun fiyatlar ile satışa çıkartıldığı bilinir. Buradan gelecek cep telefonlarını ülkemizde kullanmak için IMEI bilgisine gerek olduğunu bilen kullanıcılar, cihazları sorunsuz kullanabilmek için ne yapmaları gerektiğini merak eder.

İPhone cep telefonlarında IMEI işlemi uzun yıllar boyunca mümkün olmuştur. Gerek pasaportlar üzerine gerekse pasaporta gerek olmadan İPhone IMEI atma işlemi yapılabilir. Ancak atılacak IMEI kaydının belirli bir süre geçerli olduğunun bilinmesi gerekir. Yani bu cihazlar IMEI ataması yapıldıktan sonra süresiz olarak kullanım hakkına sahip olmaz. Bir süre sonra bu cihazların tekrar kapanması konusu gündeme gelebilir. Bu nedenle İPhone IMEI atma hakkında daha fazla bilgiye sahip olmalı ve ardından IMEI ataması yapma işlemini gerçekleştirmelisiniz.

iPhone Engellenen Numaradan Gelen Aramayı Görmenin Yolları

İPhone Cep Telefonunda IMEI Biterse Ne Olur?

Yurtdışından ülkemiz getirilen ve IMEI tanımlaması ile açılıp kullanılan İPhone cep telefonu modellerinin birçoğunun çift hatlı olduğu bilinir. İlk etapta yurtdışından ülkemize getirilen cep telefonlarının kullanım süresi 120 gündür. 120 gün sonunda cep telefonları kapatılır. Eğer kapandıktan sonra cep telefonuna IMEI kaydı yapılmazsa cihazı açık tutmak için bir diğer seçenekte cihazın diğer SIM kart alanı üzerinden cihaz kullanılmaya devam edilebilir. Bunun için;

  • Cihazınızı kapatın.
  • Cihazın SIM kart yatağını çıkartın.
  • Cihaz içinde bulunan SIM kartı bulunduğu yerden çıkartın.
  • İkinci SIM kart alanına yerleştirin.
  • SIM kart yatağını tekrar cihaza takın.
  • Iphone cep telefonunuzu açın.

Cihazı çalışır konuma getirdikten sonra ikinci kullanım alanında kullanıcılara ek 120 günlük daha süre tanınır. Bu sayede kullanıcılar IMEI işlemine gerek kalmadan 120 gün daha Iphone cep telefonunu kullanmaya devam edebilir. Ancak ikinci 120 günlük süre de dolduktan sonra cihazı kullanmaya devam etmek için İPhone IMEI atma işleminin yapılması zorunlu hale gelir.

İPhone Cep Telefonlarında IMEI Nasıl Açtırılır?

İPhone gibi birçok farklı cep telefonunda da IMEI bilmesi ile cihazlar kullanıma kapatılır. IMEI kaydının geçerlilik süresi girilecek olan 15 haneli koda göre değişir. 3 aydan başlayan kod giriş işlemleri ile cihazlar 2 yıla kadar açık kalabilir. Ancak 2 yıldan sonra hem İPhone hem de diğer cep telefonlarında yeni bir IMEI kayıt işleminin yapılması gerekmektedir. IMEI numarası ile ilgili olarak bilinmesi gereken temel konular şu şekilde özetlenebilir;

  • IMEI numaraları cep telefonlarına birden fazla kez atabilir.
  • Bir kez cep telefonuna IMEI numarası atadıktan sonra aynı cihaza 2 yıl boyunca başka bir IMEI tanımlaması yapılamaz.
  • Cep telefonu IMEI tanımlaması yapılırken kullanılan 15 haneli kod geçersizse IMEI işlemi geçersiz olur.
  • 2 ay geçerliliği bulunan IMEI numarası sonlandıktan sonra tekrar 2 aylık bir IMEI kodu ile telefon kullanılmaya devam edilebilir.
  • İPhone IMEI atma işlemi her tekrarlandığında, cep telefonunda bir takım problemlerin ortaya çıkması riski her zaman bulunmaktadır.
  • IMEI kaydı eğer pasaport üzerine işlenecekse her pasaport sahibinin sadece bir IMEI kaydı hakkı bulunur.

İPhone IMEI atma işlemi başarılı olduğunda cihazlar kullanıma açılabilir. Ancak yapılan işlem ya da kullanılan IMEI kodu geçersizse bu durumda cihazların ekranında “Servis Yok” uyarısı yazar. Başarılı bir IMEI numarası tanımlama işlemi gerçekleşene kadar bu yazı ekranda görünmeye devam edecektir. Servis ağının bulunmadığı bir cihaz üzerinden de arama yapmak ve mesaj atmak mümkün olmaz.

Yurtdışından Getirilen Iphone Telefonlara IMEI Nasıl Atılır?

Yurtdışından bir İPhone cep telefonu getirdiyseniz bunu kullanabilmek için cihazın IMEI kaydının yapılması gerekir. İPhone IMEI atma için öncelikle yapmanız gerekenler şu şekildedir;

  • Öncelikle adınıza herhangi bir IMEI tanımlama hakkınızın olup olmadığını öğrenmeniz gerekir. Bunun için ise BTK resmi sitesine giriş yapabilir ve buradan IMEI sorgulama alanına geçebilirsiniz.
  • Telefon kayıt için hakkınız olup olmadığını öğrendikten sonra banka ya d vergi dairesine IMEI kayıt için gerekli olan ücret miktarını yatırmanız gerekir. Ödeme sırasında dekontta mutlaka IMEI kayıt numarası ve T.C. kimlik bilgileri yer almalıdır.
  • E-Devlet sitesine giriş yapmalı ve buradan BTK IMEI Kayıt sayfasına girmelisiniz.
  • Sayfada yer alan cihaz ve kimlik bilgilerinizi sisteme doğru şekilde girmeniz istenir. Bütün bilgileri girdikten sonra bilgilerinizin doğruluğunu kabul ederek işleme devam edebilirsiniz.
  • Bütün aşamaları tamamladıktan sonra sistem ekranında “Yolcu Beraberinde Getirilen Cihaz” yazısının yazması gerekir. Bu yazıyı gördüğünüzde işlemin başarıyla tamamlandığını anlayabilirsiniz.

Iphone IMEI Atma İşlemi Ne Kadar?

İPhone IMEI atma işlemi ücretlidir. Pasaport üzerinden bu işlem yapıldığında cihaz yasal kullanım koşullarına sahip olur. IMEI atma işlemini pasaport üzerinden yaptırmak istediğinizde bu durumda her 3 yılda bir yeni cihaz kayıt ettirme hakkına sahip olursunuz. 3 yıl içerisinde aynı pasaport üzerine ikinci cep telefonu kayıt işlemini yaptırmak mümkün olmaz.

IMEI kayıt için gerekli ücret her sene güncellenmektedir. Güncel İPhone IMEI atma fiyatları hakkında bilgi sahibi olduktan sonra kullanmak istediğiniz İPhone cep telefonlarını açtırabilir ve yasal şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

 

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu