Teknoloji

Meta, yeni bulut API hizmetiyle WhatsApp’ı dünya çapındaki işletmelere açıyor

Mesajlaşma platformu, WhatsApp'ın ticari olarak benimsenmesini hızlandıracağını iddia ediyor.

Meta, yeni bulut API hizmetiyle WhatsApp’ı dünya çapındaki işletmelere açıyor

Metaya ait mesajlaşma platformu WhatsApp, işletmelere WhatsApp’ı hızlı bir şekilde benimsemeleri ve müşterilerle iletişim kurmanın başka bir yolu olarak kullanmaları için bulut tabanlı bir API hizmeti sundu.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin Conversations konferansında yaptığı açıklamada, “En iyi iş deneyimleri, insanlarla zaten bulundukları yerde buluşuyor. Her hafta bir milyardan fazla kullanıcı, mesajlaşma servislerimizde işletme hesabına bağlanıyor” dedi.  

“Ürün ve hizmetleri bulmak ve büyük bilet parçalarından günlük ürünlere kadar her şeyi satın almak için yardıma ulaşıyorlar. Ve bugün … WhatsApp Cloud API ile WhatsApp’ı dünyanın her yerindeki her büyüklükteki işletmeye açıyoruz.”

Zuckerberg, bulut tabanlı platform aracılığıyla, herhangi bir işletme veya geliştiricinin, “deneyimlerini özelleştirmek ve müşterilere yanıt verme sürelerini hızlandırmak” için WhatsApp yazılımının üzerine özel bir gösterge panosu oluşturabileceğini açıkladı.

meta, yeni bulut api hizmetiyle whatsapp'ı dünya çapındaki işletmelere açıyor
meta, yeni bulut api hizmetiyle whatsapp’ı dünya çapındaki işletmelere açıyor

Pano ayrıca işletmelere WhatsApp hesaplarına, cari hesap limitlerine, en son ürün haberlerine ve dört ana hesap aracına – içgörüler, mesajlar, şablonlar, telefon numaraları ve ürün kataloğuna erişim hakkında bir fikir verecek.

WhatsApp Cloud API’yi kullanmak, iş veya kullanıcı tarafından başlatılabilen, ayda ilk 1.000 mesaj için ücretsizdir. Bunu takiben, işletmeler, müşterilerle günde kaç görüşme yapıldığına bağlı olarak ücretlerle, ücretli katmanlar aracılığıyla ölçeği büyütmeyi ve daha geniş bir alana yayılmayı seçebilir. Maliyet, konuşmaların iş mi yoksa kullanıcı tarafından mı başlatıldığına ve hangi pazarda olduğuna bağlı olarak bir kuruş ile yaklaşık 20 kuruş arasında değişmektedir.

Şirket, işletmeler için özel bir sohbet uygulaması denemeye başladığı 2017’den beri iş teklifini geliştiriyor. Android için WhatsApp Business’ın lansmanı yaklaşık altı ay sonra gerçekleşti.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu