Python İle Hesap Makinesi Yapımı
Python yazılım dilinde basit hesap makinesi yapmak ister misiniz? Cevabınız evet ise hemen başlayalım.
Python yazılım dilinde hesap makinesi yapmak ister misiniz? Bu eğitimde size kendi kodunuzu nasıl kodlayacağınızı gösteriyoruz!
Bugün sizlere Python ile hesap makinesi yapımını kodlayacağız.Bir önceki yazımızda sizlere python ile atm programı yapmıştık. Şimdi bu yeni uygulamamızı inceleyelim.
Neden Python İle Hesap Makinesi Yapmalısınız?
Python ile programlama, 8-18 yaş arası çocuklar için nasıl kod yazılacağını öğrenmenin hoş ve oldukça kolay bir yoludur.
Toplama, çıkarma, çarpma ve bölme gibi aritmetik işlemleri gerçekleştirmek için temel bir hesap makinesi oluşturabilirsiniz. Bu, programlama dilinin temellerini öğrenmek (ve daha gelişmiş kodlamaya hazırlanmak) için harika bir yaklaşımdır.
Koşullar, while döngüleri ve daha fazlası gibi kavramları keşfederken, genç kodlayıcılar genel kodlama yeteneklerini geliştirebilirler. Ayrıca sayılar, matematik ve komut satırı programlama ile pratik sağlar.
Bu tür bir kodlama projesi birçok olasılığa kapı açar. Video oyunlarından mobil uygulamalara ve yapay zekaya kadar, gelecek vadeden bir kodlayıcı, geleceğin birçok heyecan verici kariyerine ve hobisine önde başlayabilir!
Hesap Makinesi Programı Eğitimi
Kendi Python programınızı yapma zamanı!
Hesap makinesi oluşturmanın birkaç yolu vardır. Bugün, toplama, çıkarma, çarpma ve bölme işlemleri için basit bir hesap makinesine odaklanacağız.
Python ile Hesap Makinesi Yapımı Kodları
Üst düzey bir programlama dili olarak Python, bu tür kodlama projeleri için mükemmeldir. Birkaç kolay adımda güvenle basit bir hesap makinesi oluşturabilirsiniz.
Daha fazlasını öğrenmeye hazır mısınız? Hesap makinesi yapımına python ile başlayalım!
İlk olarak dört işlemi için seçmek için numara belirliyoruz bu kod bloğunda ekrana toplama, çıkarma, çarpma ve bölme işlemlerini hangi tuşların teslim ettiğini belirliyoruz.
print("""************************************* Hesap Makinesi Programına Hoşgeldiniz İşlemler; 1. Toplama İşlemi 2. Çıkarma İşlemi 3. Çarpma İşlemi 4. Bölme İşlemi **************************************** """)
Bir sonraki işlemimiz birinci ve ikinci sayı girişi yapıyoruz. Bu girilen iki sayı ile hangi işlemi yapmak istediğimizi seçiyoruz.
a = int(input("Birinci Sayı:")) # Birinci Sayıyı Alıyoruz. b = int(input("İkinci Sayı:")) # İkinci Sayıyı Alıyoruz. işlem = input("İşlem Numarasını Giriniz:") # Buna göre koşullarımızı yazacağız.
Son işlemimizde seçtiğim işleme göre işlemleri gerçekleştirip ekrana yazıyoruz.Eğer yanlış bir işlem seçilirse geçerli bir işlem gerekmesini söylüyoruz.
if (işlem == "1"): # Toplama İşlemi print("{} ile {} 'nin toplamı {} dır.".format(a,b,a+b)) elif (işlem == "2"): print("{} ile {} 'nin farkı {} dır.".format(a, b, a - b)) elif (işlem == "3"): print("{} ile {} 'nin çarpımı {} dır.".format(a, b, a * b)) elif (işlem == "4"): print("{} 'nın {} 'e bölümü {} dır.".format(a, b, a / b)) else: print("Lütfen geçerli bir işlem giriniz...")
Python ile Hesap Makinesi Son Hali
print("""************************************* Hesap Makinesi Programına Hoşgeldiniz İşlemler; 1. Toplama İşlemi 2. Çıkarma İşlemi 3. Çarpma İşlemi 4. Bölme İşlemi **************************************** """) a = int(input("Birinci Sayı:")) # Birinci Sayıyı Alıyoruz. b = int(input("İkinci Sayı:")) # İkinci Sayıyı Alıyoruz. işlem = input("İşlem Numarasını Giriniz:") # Buna göre koşullarımızı yazacağız. if (işlem == "1"): # Toplama İşlemi print("{} ile {} 'nin toplamı {} dır.".format(a,b,a+b)) elif (işlem == "2"): print("{} ile {} 'nin farkı {} dır.".format(a, b, a - b)) elif (işlem == "3"): print("{} ile {} 'nin çarpımı {} dır.".format(a, b, a * b)) elif (işlem == "4"): print("{} 'nın {} 'e bölümü {} dır.".format(a, b, a / b)) else: print("Lütfen geçerli bir işlem giriniz...")
Bu yazımızda sizlere python ile hesap makinesi yapımı inceledik. Dört işlem yapabilen bir hesap makinesi kodladık. Bu hesap makinesini geliştirerek daha kapsamlı bir hesap makinesi yapabilirsiniz.