Teknoloji

Telegram, bu ay premium abonelik planı başlatacağını söyledi

Telegram CEO'su, Telegram Premium'un Haziran ayında piyasaya sürüleceğini doğruladı.

Telegram sonunda yeni bir abonelik planı alacak. Mesajlaşma uygulamasının CEO’su, Telegram Premium’un Haziran ayında piyasaya sürüleceğini onayladı. Durov, Telegram’ın öncelikle reklamcılar tarafından değil, kullanıcıları tarafından finanse edildiğini söyledi. Bu nedenle, Haziran ayından itibaren kullanıcıların bazı özellikler için ödeme yapması gerekecek. Ancak Telegram mevcut özellikler için ücret almayacak. Yalnızca yeni özellikler ücretlendirilecektir.

Telegram, bu ay premium abonelik planı başlatacağını söyledi

Pavel Durov, yeni Premium planı hakkında Telegram kanalında şunları kaydetti: “Biraz düşündükten sonra, en talepkar hayranlarımızın mevcut özelliklerimizi ücretsiz tutarken daha fazlasını elde etmesine izin vermenin tek yolunun bu yükseltilmiş limitleri ücretli hale getirmek olduğunu fark ettik. seçenek. Bu nedenle, bu ay herkesin ek özellikler, hız ve kaynaklar edinmesine olanak tanıyan bir abonelik planı olan Telegram Premium’u tanıtacağız. Ayrıca kullanıcıların Telegram’ı desteklemesine ve yeni özellikleri ilk alan kulübe katılmasına izin verecek.

telegram
telegram

Durov, Telegram’dan “mevcut sınırları daha da yükseltmesini” isteyen kullanıcılar için premium hizmetlerin başlatıldığını söyledi. Ayrıca özelliğin daha fazla hız ve kaynak sağlayacağını belirtti.” Ancak sorunun ortadan kalktığını, herkes için tüm sınırları kaldırırlarsa Telegram’ın sunucu ve trafik maliyetlerinin yönetilemez hale geleceğini belirtti. Bu yüzden limitleri artırmanın tek yolunun onları ücretli bir seçenek haline getirmek olduğunu düşündü.

Ayrıca Telegram Premium’a abone olmayan kullanıcıların bile bazı özelliklere erişebileceğini belirtti. Durov, kullanıcıların Premium kullanıcılar tarafından gönderilen ekstra büyük belgeleri, medyayı ve çıkartmaları görüntüleyebileceklerini veya aynı şekilde tepki vermek için zaten bir mesaja sabitlenmiş Premium tepkiler eklemek için dokunabileceklerini kaydetti.

İlginizi Çekebilir: Google Haritalar Sonunda Beklenen Özellik Geliyor!

Geçen ay Telegram, iOS’ta özel bildirim sesleri, özel sessize alma süreleri, profillerde otomatik silme menüsü, iletilen yanıtlar ve mesaj çevirileri dahil olmak üzere bir dizi özellik sunmuştu.

2021’de Hindistan, ömür boyu yüklemelerinin yüzde 22’siyle Telegram için en büyük pazardı. Telegram 2013’ten beri var ama ancak WhatsApp’ın kafa karıştırıcı politikaları devreye girdikten sonra üstel bir büyümeye tanık oldu. WhatsApp’ın yeni hizmet şartları ve gizlilik politikaları hakkında hiçbir fikri olmayan pek çok kullanıcı, gizliliğin ihlal edilmesinden korkarak Telegram’ı indirdi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu