Vmware Nedir?
VMware Nedir?
Vmware Nedir? Sanallaştırmayı düşündüğünüzde, Windows’un üzerinde Linux çalıştırdığınızı hayal edebilirsiniz. Ancak, vmware nedir ne amaçla nerelerde kullanılır
Kullanıcıların herhangi bir donanım üzerinde herhangi bir işletim sistemini kullanmalarını sağlayan bir uygulamadır. Adına rağmen, insanların farklı işletim sistemlerini çalıştırmasını sağlamaktan daha fazlasını yapar. Ayrıca şirketlerin sunucularını konsolide etmelerine yardımcı olur ve bu da sermaye ve işletme maliyetlerini azaltır. Ve geleneksel donanımın aksine, hiçbir zaman kesinti yaşamaz, bu da BT yöneticileri ve işletme sahipleri için daha az güçlük anlamına gelir.
Sanallaştırma, tek bir ana bilgisayar üzerinde birbirinden bağımsız birden çok sanal makine oluşturmanıza olanak tanır. Bu şekilde, aynı anda birden fazla işletim sistemini kullanabilir ve ek donanım satın almak zorunda kalmadan çoklu görev yapabilirsiniz. Windows’un yanı sıra, bilgisayarınıza Linux veya hatta Linux da kurabilirsiniz. Bu makalede tartışılacak olan sanallaştırmanın başka birçok avantajı vardır. Örneğin Windows 10, Linux ve diğer işletim sistemlerini satın almak zorunda kalmadan bilgisayarınıza kolayca kurabilirsiniz.
vmware workstation ne işe yarar Güvenlik söz konusu olduğunda, VMware’in bunun için bir çözümü vardır. Ayrıca, bir şirketin ağının güvenliğini sağlamasına yardımcı olabilecek bir uygulama sunar. Bir siber saldırı sırasında, güvenli olmayan yapılandırmaya sahip bir ağ, hassas verileri açığa çıkarabilir. Doğru VMware çevrimiçi eğitimi ile işletmeniz için omurga görevi görecek bir kariyer oluşturabilirsiniz. VMware ayrıca ücretsiz ve ücretli çevrimiçi kurslar sunar. Sanallaştırma platformuyla başlamanın ve başarılı bir kariyer inşa etmenin en iyi yolu budur.
VMware nedir? Kullanıcıların, gerçekte İnternet’e bağlı olmayan bir bilgisayardaki uygulamaları ve diğer yazılımları test etmelerine olanak tanır. Sanal makineler birbirinden ayrı olarak çalıştırılabilir, bu da yeni uygulamaları PC’nizin güvenliğini riske atmadan test etmeyi mümkün kılar. Bu, VMware’i o kadar popüler hale getiriyor ki, sunucu tabanlı hipervizörler için standart haline geldi. VMware ayrıca masaüstü işletim sistemlerini sanallaştırmanıza yardımcı olan yazılımlar da satmaktadır. VMware ayrıca sanal makineleri kurmak ve bu makineler üzerinde test etmek için araçlar sağlar.
Başlangıçta, VMware sanal makineleri bilgisayarlarda çalıştırmak için kuruldu, ancak masaüstü çalışma alanında giderek daha popüler hale geldi. Bu masaüstü tabanlı yazılım, sanal makineleri çalıştırmak için herhangi bir bilgisayarın kullanılmasını sağlar. Bugün VMware, kullanıcıların bir uygulamanın masaüstüne doğrudan kullanıcının bilgisayarından erişmesine olanak tanıyan VMware Horizon adlı sanal bir masaüstü ortamı da sağlıyor. Ayrıca, çalışanlara merkezi uygulamalara erişim sağlamak için kuruluşlar tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır.
VMware’i kullanmadan önce, kullanıcıların yazılımı iş istasyonlarına veya işletim sistemlerine kurmaları gerekir. Yazılım yüklendikten sonra, kullanıcılar sanal makinelerini adlandırabilir, disk alanını yapılandırabilir ve içindeki donanım ve yazılımı özelleştirebilir. Sanal makineler istendiğinde başlatılıp durdurulabilir ve kullanıcılar bir yazıcı bile ekleyebilir. Yazılım ayrıca klavye ve fare tuşlarını kullanarak kısayollar oluşturmanıza yardımcı olabilir. Bu yazılım, sanal makinelere ek olarak, kullanıcıların kendi aralarında dosya aktarımı yapmalarını da sağlar.