Teknoloji

VPN Nedir?

Vpn nedir, en yaygın ücretli ve ücretsiz vpnler nelerdir ve vpn nasıl kurulur.

VPN günümüzde milyonlar tarafından gizlilik amacıyla kullanılan özel ağlar olarak adlandırılan sistemlere vpn denir. Açılım Virtual Private Network olarak karşımıza çıkar. En yaygın kullanım alanı şirketlerin kendi bünyesindeki şubeler arasın da en güvenli bağlantıyı sağladığı alandır.

VPN çok farklı teknolojileri bünyesini barındırır. İki bilgisayar arasında kriptolama özelliği ile en güvenli bağlantıyı sunar. İki bilgisayar arasındaki bağlantıya sızmak isteyenler kişiler şifreli veriler ile karşılaşmaktadır. İki bilgisayar arasındaki şifreleme ne kadar sağlam yapılırsa bağlantının güvenliği o derece artar. Bilgisayar üzerinden yaptığınız veri akışları da aynı derecede koruma altına alınır.

Virtual Private Network sayesinde internet üzerinde hiçbir zaman IP adresiniz açığa çıkmaz. Belirlenen IP adresi ile internette gezinti yapmaya başlarsınız. Bu hizmet ile birlikte internet üzerinde gezinti yaparken kimliğiniz gizlenerek güvenli bir gezin yapmanız amaçlanır. Ayrıca kimliğiniz hiçbir şekilde tespit edilemeyeceğinden ülkenizde yasaklı olan sitelere VPN üzerinden kolaylıkla girebilirsiniz. Hiçbir kısıtlamaya takılmadan istediğiniz ülkeden istediğiniz siteye güvenli bir şekilde girebilirsiniz. Aynı zamanda bu hizmet ile yapılan işlemler kendi bünyesinde şifrelendiğinden yaptığınız işlemleri 3. bir şahsın görme imkanı yoktur.

VPN Nasıl Kurulur?

VPN kurulumu sandığınız kadar zor değildir. Bilgisayar kullanmayı bilen herkes kolaylıkla kurulumu tek başına yapabilir. Bu hizmeti sağlayan birçok platform bulunuyor. Ücretli veya ücretsiz şekilde kurulum yaparak internette özgür bir gezinti yapmaya başlayabilirsiniz.

En iyi ücretsiz VPN hizmetleri. Hangi ücretsiz VPN daha iyi?

ExpressVPN – en iyi VPN hizmetlerinin zirvesini açar. Kalite kontrolleri için 30 günlük ücretsiz giriş sağlar. Bağlantının trafiği ve bant genişliği sınırlı değildir.

ProtonVPN Windows için en iyi vpn hizmetlerinden biridir. Trafik sınırlaması yoktur ve web sitesi tarama hızı yüksektir (saniyede yaklaşık 18-20 megabit). Ancak yalnızca 3 ülke sunucusu mevcuttur (ABD, Japonya, Hollanda).

Windscribe ayda 10 GB ücretsiz bant genişliği ile internette gezinmek için harika bir VPN’dir. Dezavantajı, hızın çevrimiçi video izlemek için yeterli olmamasıdır.

Hotspot Shield – modern güvenlik protokolü kullanılmaktadır. Dezavantajı, günde yalnızca 500 MB ücretsiz trafiktir.

Opera VPN, trafik sınırlaması ve yerleşik bir reklam engelleyici ile kayıt olmaksızın tarayıcıda yerleşik bir VPN’dir. Birçok kişi, bağlantı kolaylığı nedeniyle bunun tarayıcı için en iyi VPN olduğunu düşünüyor.

En iyi ücretli VPN hizmetleri. Hangi ücretli VPN daha iyi?

ZenMate – şirketin ağı 70’den fazla ülkede 3.700 sunucuya sahiptir – farklı bölgelerden içeriğe erişim vardır. Örneğin BBC kanallarını izleyebilir, HBO Max veya Disney Plus abonelikleri için ödeme yapabilirsiniz. Bir hesaba en fazla 5 cihaz bağlayabilirsiniz.

Özel İnternet Erişimi – mütevazı fiyatlar, sıkı güvenlik politikası. Hizmet, PS4 ve Xbox One konsollarında kullanılabilir. Bağlantı hızı, videoları çevrimiçi izlemenizi sağlar.

PrivateVPN – hizmet sunucuda veri depolamaz, yüksek bağlantı hızı, bu da çevrimiçi videoları izlemenizi sağlar. Tüm VPN hizmetlerinin üstesinden gelemediği Çin’de bile çalışıyor.

CyberGhost, güvenilirliğe, emniyete ve kullanılabilirliğe değer verenler için bir Rumen hizmetidir. Uygun fiyatlar sunar.

IPVanish, güvenlik ve performans arasındaki mükemmel dengedir ve saldırganların kafasını daha da karıştıracak düzenli adres değişiklikleri ayarlamanıza olanak tanır.

vpn soz
vpn-sozleri

Windows VPN Kurulumu

İnternete bağlanabilen birçok platformda kolaylıkla VPN kurabilirsiniz. Windows bu platformlardan bir tanesidir. Bu işletim sistemleri birkaç teknik ile VPN kurabilirsiniz.

  • Öncelikle indirmek istediğiniz VPN programını seçmelisiniz.
  • VPN programının kurulum dosyalarını internet üzerinden indirin.
  • İndirdiğiniz dosyayı Windows işletim sistemine yükleyin.
  • İlk etapta sizlerden üyelik isteyecektir. Programa sitesinden üye olarak üye girişi yapın.
  • Program açıldığında ülke seçmenizi isteyecek. İnternet üzerinden hangi ülke üzerinden gezinti yapmak istediğinizi belirleyin.
  • Aktifleştirme butonu ile VPN hizmetini aktif hale getirin.

Windows üzerinden en kolay VPN kurulum yöntemidir. Program içerisinde bazı ülkelerin seçimi ücretli olarak karşınıza çıkar. Hizmeti veren işletmeler ücretli hizmet haline getirmiştir. Bu ülkeleri kullanarak işlem yapmak istiyorsanız ücretli versiyonunu satın almalısınız. Ücretli satın almak istemiyorsanız farklı bir hizmet veren firmayı denemeniz gerekir.

Android VPN Kurulumu

Android işletim sistemine sahip cihazlarda da VPN kurulumu oldukça basittir. Android VPN kurulumu konusunda insanlar zorluk çekebiliyor. Sizlerde bu işlemleri adım adım tamamlayarak güvenli bir şekilde mobil üzerinden internette gezinti yapabileceksiniz.

  • Google Play uygulamasına girerek arama bölümüne VPN yazın.
  • Karşınıza çıkan uygulamalardan istediğinizi indirin.
  • İndirdikten sonra telefonun ana ekranına programın simgesi gelecektir. Programa giriş yaparak hangi ülke üzerinden internette gezinti yapmak istediğinizi belirleyin.
  • Ekranda etkinleştirme butonu olacak. Tıklayarak VPN ile gezintiyi etkinleştirin.

Mobil cihazlarda da bu hizmeti sağlayan ücretli işletmeler vardır. İsteğinize göre ücretli veya ücretsiz hizmet alarak bu programlardan faydalanabilirsiniz.

Mac VPN Kurulumu

Windows platformlarda olduğu gibi Mac VPN kurulumu oldukça basittir. Anlatılan adımları sırasıyla uygulayarak kolaylıkla kurulumu tamamlayabilirsiniz.

  • İnternet üzerinden istediğiniz VPN hizmetini indirebilirsiniz.
  • Yüklenen dosyayı Mac platformunda çalıştırın.
  • Uygulama açılınca sizden üyelik bilgileri isteyecektir. Uygulama sitesinden üye olun.
  • Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ülke seçmeniz gerekecektir. İnternet üzerinde gezinmek istediğiniz ülkeyi seçin.
  • VPN bağlantısı için etkinleştirme butonuna tıklayın.

Mac bilgisayarlarda VPN bağlantısı bu şekilde yapılıyor. Windows platformlarda olduğu gibi Mac platformunda da ücretli hizmetler bulunmaktadır. İstediğiniz ülkeler ücretli olarak sunuluyorsa belli bir ücret ödeyerek bu hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

İOS VPN Kurulumu

Mobil cihazlarda VPN kullanmak bilgisayarlara göre daha kolaydır. İOS VPN kurulumu konusunda desteğe ihtiyacınız varsa adımları takip ederek ücretsiz VPN kurulumundan faydalanabilirsiniz.

  • AppStore uygulamasından arama kısmına VPN yazarak aratın.
  • Karşınıza çıkan VPN hizmetlerinden istediğinizi kurun.
  • VPN uygulaması ana ekrana gelecektir. Uygulamaya girdikten sonra sizden ülke seçmeniz istenecektir. İnternet üzerinde hangi ülkeden girdiğinizin gözükmesini istiyorsanız o ülkeyi seçin.
  • Son aşamada bağlan butonuna tıklayarak hizmeti etkinleştirin.

VPN aklınıza gelecek birçok işletim sistemin kullanılmaktadır. Milyonlarca kullanıcısı bulunmaktadır. Kurulumu oldukça kolay olduğundan insanlar daha güvenilir bir gezinti için bu hizmeti tercih ediyorlar. Ücretsiz hizmetlerde barındıran programlar basit işlemler için oldukça kullanışlı oluyor.

Tarayıcı VPN kurulumu

Programlar ile kurulan VPN hizmetlerinden yararlanmak için farklı yöntemlerde bulunmaktadır. En çok kullanılan yöntemler arasında Tarayıcı VPN kurulumu bulunmaktadır. Eklenti şeklinde bizlere sunulan hizmetlerde kolaylıkla yararlanabiliriz. Kullandığınız tarayıcının eklentiler sayfasına girerek istediğiniz hizmeti buradan kurabilirsiniz. Ardından eklentinin simgesine tıklayarak ülke seçimi yapın. Ardından aktifleştirerek güvenli gezintiye başlayın. Bazı tarayıcıların kendi özelliği olarak bu hizmet gelebilmektedir.

VPN Ne İçin Kullanılır?

Kullanıcılar internet üzerinden güvenli gezinti yapmak için VPN hizmetinden faydalanır. İnternet üzerinden birçok site tarafından takip edildiğini düşünen kullanıcılar kimliklerini gizleyerek kendilerini güvene almak ister. “VPN Ne İçin Kullanılır?” sorusunun temeli bu olabilir. Kimse kimliğinin açık bir şekilde internet sitelerinde gezinmesini istemez. VPN oldukça yaygın olduğundan dünya çapında milyonlarca kişi tarafından kullanılmaktadır.

Bazı işletmelerde kurum içi iş güvenliğini sağlamak için bu hizmetten faydalanır. Kurum içerisindeki bilgiler şifrelenir. Ardından sadece kuruma ait VPN üzerinden bu dosyaların erişimine izin verilir. Üçüncü taraf hiçbir şekilde şirket verilerine ulaşamaz. Şirketlerin güvenliği açısında büyük öneme sahiptir. Çok gizli dosyaları elinde tutan şirketler bulunmaktadır. Bunların en basiti hukuk büroları olabilir.

Bazı ülkelerde bazı sitelere erişim yasağı getirilebiliyor. Türkiye üzerinde yasaklanmış bir siteye kullanıcılar VPN üzerinden rahatlıkla ulaşabiliyor. Kendilerine farklı ülkeden göstererek güvenli ve gizli bir gezinti yapıyorlar. VPN kullanım amaçları kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Sizlerde gizliliğinize ve güvenliğinize önem veriyorsanız bu hizmetten faydalanabilirsiniz.

İnternet Gizliliğine Değer Verecek 25 Alıntı

Gizliliğe değer veriyor musunuz? Cevabınız saklayacak bir şeyim yok ise, o halde bu yazıyı gerçekten okumalısınız çünkü sonunda, internetteki gizliliğinizin önemi hakkında kesinlikle yeni bir bakış açısı kazanacaksınız.

Komşularınızın evinizin içinde ne yaptığınıza bakmasından hoşlanmıyorsanız, o zaman çevrimiçi ortamda daha da kötü, verileriniz ve kişisel bilgileriniz sızdırılabilir ve çevrimiçi milyonlarca insan tarafından görülebilir, elbette bunu istemezsiniz. gerçekleşmesi için.

Devlet gözetim kurumları, internet şirketleri, reklamcılar ve siber suçlular, kişisel hayatınız hakkında bir başka önemli gerçeği paylaşmanızı sabırla bekliyorlar. İster inanın ister inanmayın, çevrimiçi etkinlikleriniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için çevrimiçi davranışınızı zaten izliyorlar, bu yüzden açıkçası, gizliliğinizi korumak istemenizin birçok nedeni var.

Vpn ile ilgili sözler:

1) “Gizlilik, bu yeni elektronik çağda en büyük sorunlardan biridir.” -Andy Grove.

2) “Kapalı olsa bile insanların beni web kameramdan görebilmesinden korkuyorum.” – Bilinmeyen.

3) “Gizlilik bir seçenek değil ve sadece internete girmek için kabul ettiğimiz fiyat olmamalı.” – Gary Kovacs.

4) “Elektronik iletişim alanındaki olağanüstü gelişmeler, bireyin mahremiyeti için daha büyük bir tehlike oluşturmaktadır.” – Kont Warren.

5) ”Altı ay önce, sadece bir gizlilik politikasına sahip olmak oldukça onurlu kabul edildi, bugün çoğu politika oldukça değersiz.” – Abner Germanow.

6) “ABD hükümetinin, gizlice inşa ettikleri bu devasa gözetleme makinesiyle dünyanın dört bir yanındaki insanlar için mahremiyeti, internet özgürlüğünü ve temel özgürlükleri yok etmesine vicdan azabıyla izin veremem.” -Edward Snowden.

7) “Gizlilik öldü ve sosyal medya dumanı tüten silahı elinde tutuyor.” – Pete Cashmore.

8) ”Herkesin aşırı maruz kaldığı bir dünyada yapabileceğiniz en havalı şey gizeminizi korumaktır.” -Bilinmeyen.

9) “Gizlilik olmadan birey olmanın anlamı yoktu.” -Jonathan Franzen.

10) “Gizliyse Facebook’a koymayın.” – Bilinmeyen.

11) “İnternette ise özel değildir.” – Bilinmeyen.

12) ”Herkesin her an gözetime açık olduğu, devletten hiçbir sırrın olmadığı, mahremiyetin olmadığı bir çağa hızla giriyoruz.” – William O. Douglas.

13) ”Hayır, saklayacak bir şeyim yok. Sadece telefonuma bakan insanlardan hoşlanmıyorum.” – Bilinmeyen.

14) “Mevcut eğilimler göz önüne alındığında, ifade özgürlüğünün geleceği konusunda çok endişeliyim. Hükümetlerin ve şirketlerin internet kullanıcılarını sansürleme ve izleme talepleri, güvenlik ve güvenlik konusunda çok meşru endişeleri olan, giderek daha çeşitli aktörlerden geliyor.” – Rebecca Mackinnon.

15) “İnternet ve telekomünikasyonun, kullanıcıların özgür ifade ve gizlilik haklarını potansiyel olarak ihlal edebilecek şeyler yapmak için hükümetlerden en azından bir miktar baskıyla karşılaşmadığı hiçbir ülke yoktur.” – Rebecca MacKinnon.

16) ”İnternetten bilgi almak yangın musluğundan su içmek gibidir.” – Mitchell Kapor.

17) “Çevrimiçi gizliliğimi göstermekten hoşlanmıyorum.” – Eduardo Saverin.

18) “Bir noktada adımı değiştirmenin mahremiyete yardımcı olabileceğini düşündüm, ama bu internetten önceydi.” -Olivia Wilde.

19) “Saklayacak bir şeyiniz olmadığı için mahremiyet hakkını umursamadığınızı savunmak, söyleyecek bir şeyiniz olmadığı için ifade özgürlüğünü umursamadığınızı söylemekten farksızdır.” – Edward Snowden.

20) “Chin’deki kullanıcı, herhangi bir internet kullanıcısının konuşmalarında mahremiyet, bilgiye maksimum erişim ve çevrimiçi olarak aklını konuşabilme yeteneği istediği şeyin aynısını istiyor.” – Rebecca MacKinnon.

21) ”Bugün doğan bir çocuk hiçbir mahremiyet anlayışı olmadan büyüyecektir. Kendilerine özel bir anın, kaydedilmemiş, analiz edilmemiş bir düşüncenin ne demek olduğunu asla bilemeyecekler. Ve bu bir problem çünkü mahremiyet önemlidir. Gizlilik, kim olduğumuzu ve kim olmak istediğimizi belirlememizi sağlayan şeydir.” -Edward Snowden.

22) “Kişisel gizliliğinizi korumazsanız kim koruyacak?” – Bilinmeyen.

23) “Sosyal medya ile ilgili olarak, genel nüfusun gizlilik sorunlarıyla ilgili endişe eksikliğinin, diğerlerinin bu ölçüde görmesi için tüm hayatlarını İnternet’te yayınlamasının nedenini gerçekten anlamıyorum.” – Axl Rose.

24) “Çevrimiçi gizliliğe önem veriyorsanız, onu aktif olarak korumanız gerekir.” – Roger Dingledine.

25) “Bir kez mahremiyetinizi kaybettiğinizde, son derece değerli bir şeyi kaybettiğinizi anlarsınız.” – Jodi Rell.

Son söz:

Hangi VPN’i kullanacağınız size kalmış. En iyi VPN hizmetleri, bir abonelik için ödeme yapmadan önce deneme erişimi sunar. Deney yapın, farklı programlar kullanın – bu, hangi vpn’nin daha iyi olduğu sorusuna bağımsız olarak cevap vermenizi sağlayacaktır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu